Én ...az ország "leggazdagabb" csórója... :-)

Én ...az ország "leggazdagabb" csórója... :-)

2011. május 9., hétfő

Per a móri nyomravezetői díjért

Mór bankrablás gyilkosság lövöldözés
Kubicsek István - 2011.05.09. 20:34
Folytatódhat a bíróságon a móri bankrablás ügye - a nyomravezető díjért pereskedik ugyanis az a férfi, aki megtalálta a fegyvereket öt évvel ezelőtt. Napra pontosan kilenc éve, 2002. május 9-én öltek meg nyolc embert a móri bankfiókban.

Hallgassa meg a teljes riportot itt: http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/legfrissebbek/per-a-mori-nyomravezetoi-dijert.html

A móri mészárlás során nyolcan vesztették életüket. Hatan a helyszínen, ketten a kórházban haltak bele sérüléseikbe. A támadás pillanatában négy alkalmazott, egy biztonsági őr, illetve három ügyfél tartózkodott a bankban.

A bankrablás miatt először, tévesen, Kaiser Edét és Hajdú Lászlót mondták ki bűnösnek. A valódi tettesek csak 2007-ben, véletlenül kerültek elő. Egy erdőben megtalálták ugyanis a gyilkos fegyvereket, amelyeket máshol, a veszprémi postásgyilkosság során is használtak. Így fogták el aztán Weiszdorn Róbertet és Nagy Lászlót. Utóbbi a börtönben öngyilkos lett. Weiszdornt pedig tavaly decemberben ítélte jogerősen életfogytiglanra a bíróság. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját negyven évre súlyosbították.

Az ügynek azonban még nincs vége. Szebenyi István, aki a fegyverek megtalálásával szerinte elvezetett a tettesekhez, pert indított a nyomravezetői díjakért. Azokat ugyanis korábban mindkét esetben másoknak fizették ki. A móri huszonötmilliót ráadásul annak a férfinak, aki tévesen Kaiserékra vallott. „A rendőrség arra hivatkozva, hogy nem közvetlen bizonyítékot szolgáltattam ezekben az ügyekben, tehát nem tudtam megnevezni az elkövetőt, egész egyszerűen nem ismert el nyomravezetőként” - mondta Szebenyi István.

A férfi a Krónikának elmondta: a Pesti Központi Kerületi Bíróság a napokban már kitűzte a postásgyilkosság ügyében az első fokú tárgyalást. Ráadásul - tette hozzá - a tízmilliós összeg egy részét másfél éve már jogerősen megítélték számára. Azt mondja: ha most eredménnyel járnak, akkor a móri huszonötmillióért is pert indítanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése