Én ...az ország "leggazdagabb" csórója... :-)

Én ...az ország "leggazdagabb" csórója... :-)

2011. május 3., kedd

Közlemény!

Egyesületünk egyik partnerének felhívását teszem itt közzé, amelyhez természetesen magam is csatlakozom:

MTI - 2011. május 3., kedd 11:23 - Enyészet birtokol katonatemetőket (www.os.mti.hu )

Budapest, 2011. május 3., kedd (OS) - A székesfehérvári Krajczáros Alapítvány és partnerei elkötelezett hívei a háborús emlékhelyeinket gondozó munkának. Tapasztalatuk szerint itthon és tőlünk keletre, északra többnyire nincs elégséges pénz a katonatemetőink állagmegőrzésére. A néhai harcmezőkön maradtak sírhantjait gyakorta dzsumbuj és feledés lepi be, a sírköveket elmorzsolja az idő, a feliratok olvashatatlanná válnak, noha a ma élő nemzedékünknek felelőssége van velük szemben. Az alapítvány segélykiáltása erre kívánja figyelmeztetni mindannyiónkat. A tennivalókból az államnak is jobban ki kell vennie a részét...

A közhasznú szervezet – az I. világháború centenáriumához közeledve - felhívással fordul a jogszabály alkotókhoz és adózó polgárhoz!

Lássunk hozzá együtt az évszázados restanciánk törlesztéséhez! Ne nyugodjunk bele, hogy - főleg a Kárpátalján, Galíciában, Felvidéken és a Don-kanyarban - a csatatereken maradt déd- és ükapáink nyughelyét gyakorta az enyészet uralja! Nem lehet elfogadnunk, hogy csak idegen népek adófizetőre bízzuk a felmenőink emlékével való méltó törődést.

Ennek érdekében:

1) Mivel a hazájukért életüket adó katonáinkról való gondoskodás állami feladat is, a 2012. évi költségvetésben a parlament hozzon létre célirányosan 50-80 mFt-os pénzügyi alapot a határainkon belüli és a külhoni magyar hadisírok, emlékművek ápolására, a természettől visszahódítására. E forráshoz pályázati úton férhetnének hozzá a kompetens civil szervezetek és önkormányzatok. A keretet a gazdasági helyzet javulásában bízva a további években fokozatosan évi 300-500 mFt-ra szükséges emelni.
2) Lehetővé kell tenni az adózó polgároknak, hogy az általuk felajánlható szja 1 %-ról közvetlenül rendelkezhessenek e célra, ezért e jogcím 2012. évben kerüljön beemelésre a támogatható kiemelt költségvetési előirányzatok közé.
3) Felkérjük a média, az egyházak képviselőit, a ma élő hozzátartozókat, hogy legyenek segítőink e kérdéskörnek a nemzeti közügy szintjére emelését célzó munkánkban.
Kérünk mindenkit, hogy tiszte és lelkiismerete szerint tegye a dolgát az e téren meglévő kedvezőtlen állapotok jobbítása érdekében!
4) A csatlakozóktól a tájékoztatást - a krajczaros@t-online.hu elérhetőségen - köszönettel fogadják az alapítvány munkatársai.

Németh István, Krajczáros Alapítvány kuratórium elnök, 06-30-9566736 http://krajczaros.uw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése