Én ...az ország "leggazdagabb" csórója... :-)

Én ...az ország "leggazdagabb" csórója... :-)

2011. május 7., szombat

Móri mészárlás: fizetniük kell Szebenyinek

2011.05.07. 09:00
Kitűzte a bíróság Szebenyi István díjkitűzés miatt a Magyar Posta és az Országos Rendőr-főkapitányság ellen indított perét. A felperes egy pert már megnyert a herendi önkormányzat ellen, ott jogerősen kimondták: ő a móri nyomravezető.

Lassan öt éve vár a pénzére Szebenyi István amatőr hadszíntérkutató, miután 2006 őszén a tarjáni erdőben megtalálta a veszprémi postásgyilkosságnál és a móri mészárlásnál használt fegyvereket és lőszerhüvelyeket. Ezeken a rendőrségi szakértők Nagy László DNS-mintáját találták, így sikerült megdönthetetlen bizonyítékot találni, hogy ő volt mind a két súlyos bűncselekmény tettese. Ennek ellenére Szebenitől megtagadták a nyomravezetői díj kifizetését.




– Emlékezetes, hogy a Nemzeti Nyomozó Irodától egy palack bort kaptam ajándékba, ezt a mai napig őrzöm – mondta Szebenyi a Borsnak. – Akkor fogom kinyitni, amikor már a pénz is az asztalon lesz. A Pesti Központi Kerületi Bíróság végre kitűzte az ügyet, a bírónő felhívta a figyelmet, hogy nekemvan bizonyítási kötelezettségem. Nálunk nincs precedens értékű ítélet, ezzel együtt a bírói gyakorlat figyelembe veszi az előzményeket. A herendi önkormányzat ellen megnyert peremben a bíróság kimondta, hogy én vagyok a nyomravezető. Megjegyzem, egy tárgyalás elég volt az ügy tárgyalásához, ügyvédem szerint, most is hasonlóra számíthatunk.

Ismeretes: a hatóságok munkáját egy titkos tanú is segítette. Neki a posta 10 millió forintot, a rendőrség 2,3 milliót fizetett a postásgyilkosság ügyében. Mindemellett a rendőrség a móri ügyben további 25 millió nyomravezetői díjat adott Kiglics Attilának, akiről utólag kiderült, hogy átverte a zsarukat.
Bors

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése