Én ...az ország "leggazdagabb" csórója... :-)

Én ...az ország "leggazdagabb" csórója... :-)

2010. december 3., péntek

Így buktak le a móri gyilkosok

Forrás: BLIKK
2010-11-25 18:52:00

MÓR-BUDAPEST - Nincs több titok! Közel négy évvel Nagy László (†36) és Weiszdorn Róbert (37) elfogása után csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán feketén-fehéren megismerhettük, hogyan bukott le a móri mészárlás két elkövetője.
2006 őszén került a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) látókörébe Nagy és Weiszdorn.



Ekkorra már Kaiser Edét tényleges életfogytiglanira ítélték a vérengzés miatt ártatlanul, társa, Hajdú László pedig a bíróság döntésére várt.
2006. október 8-án a szárligeti Szebenyi István egy elásott csomagra bukkant a tarjáni erdőben. Két pisztolyt, számtalan lőszert és parókát, álarcot talált. Kiderült, az egyik pisztolyt a móri vérengzésnél, a másikat a veszprémi postásgyilkosságnál használták. Bár a másodfokú eljárás ügyésze erről csütörtökön nem beszélt, már akkor sejteni lehetett, hogy nem véletlenül tartott a fegyverek megtalálása után sajtótájékoztatót az NNI. Beszámoltak arról, hogy a tarjáni erdőben fegyvert, sapkát, valamint olyan lőszereket találtak, amelyeket a Móron használt Scorpio géppisztolyból lőttek ki.

Most már tudható, a zsaruk ki akarták ugrasztani a nyulat a bokorból. A sajtótájékoztató után jelentkezett a rendőröknél egy férfi, aki elmondta: 2002-ben, a móri mészárlás után egy ismerősének az ismerősétől vett valaki fémkeresőt, és ő vitte el őket a tarjáni erdőbe. A nyomravezető emlékezett kuncsaftja telefonszámára és autója rendszámának töredékére. Ezek alapján azonosították Nagy Lászlót, aki vélhetően rájöhetett, hogy hiba volt az erdőben eldobálni a bizonyítékokat, ám hiába vette meg a fémdetektort nem találta meg az elhajigált fegyvert és lőszereket.



– Elemezték a telefonforgalmat és a híváslistákat a rendőrök. Kiderült, Nagy és Weiszdorn telefonja „Móron járt" a bűncselekmény napján – mondta csütörtökön az ügyésznő, aki hozzátette: segítette a felderítést, hogy Nagy és Weiszdorn a sajtótájékoztató után azonnal heves telefonálgatásba kezdtek.

A nyolc ember életét követelő vérengzés kapcsán decemberben születik jogerős ítélet. Az ügyész tényleges életfogytiglanit kért Weiszdornra, aki első fokon 30 évet kapott. Védője, Lichy József azt hangsúlyozta, mentsék fel Weiszdornt a több emberen elkövetett emberölés vádja alól, hiszen a kegyetlenséget Nagy követte el, aki időközben öngyilkos lett.

Cs. K.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése